Welcome to Aromas de los Andes

Chef

Chef SARA

about us

Peruvian Cuisine

Chef Sara Carrillo

Geboren en getogen in Peru, als dochter van een vader uit Cañete en een moeder uit Lima, bracht chef Sara Carrillo haar vakanties door kijkend naar haar grootmoeder Leonor, die met liefde heerlijke gerechten bereidde voor de hele familie. In haar jeugd was Sara danseres en lid van het bekende folkloristische dansgezelschap “Vale un Perú” in Lima. Met deze groep reisde ze tweemaal door Europa voor diverse festivals. In 1987 namen ze deel aan het festival van Schoten en sleepten ze in datzelfde jaar een zilveren medaille in de wacht op het festival van Dijon, Frankrijk. Ondertussen volgde Sara een opleiding tot dansdocente aan het folklorecollege José María Arguedas in Lima.

Highlights

1000+
  • Tevreden klanten
Sinds eind 1990 woont ze in België. In 1998 trouwde ze met een Belgische man en samen kregen ze drie dochters. Vele jaren hield Sara zich bezig met de import en export van Peruaans handwerk. Maar gaandeweg groeide haar verlangen naar de smaken en geuren van haar thuisland — vooral de gerechten van haar moeder. Ze had altijd al een warm hart voor gastvrijheid en vierde alle verjaardagen en communies van haar kinderen thuis, waarbij ze haar gasten verwende met traditionele Peruaanse gerechten. In 2012 besloot ze haar passie te volgen en schreef zich in aan de koksschool PIVA in Antwerpen. Tijdens en na haar opleiding liep ze stage in verschillende gerenommeerde Peruaanse restaurants:
  • In El Divino Ceviche in Miami leerde ze van chef Christian Encalada de verfijnde Peruaanse keuken,
  • In El Picaflor van chef Lourdes in Parijs leerde ze de traditionele bereidingswijzen,
  • En in Tanta Chicago, een restaurant van de beroemde chef Gastón Acurio, werkte ze samen met chefs Victoriano Lopez en Jesús Delgado.
In 2015 richtte ze haar eigen cateringbedrijf op: Aromas de los Andes, waarmee ze zich sindsdien volledig toelegt op de Peruaanse gastronomie. In 2016 zagen we haar op televisie in het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant, waar ze als “Mama Sara” deel uitmaakte van het Mexicaans-Peruaanse team van Willem en Miette in het restaurant Jalapeño Loco. Chef Sergio Herman prees haar gerechten voor hun oprechtheid en passie, en koos haar Peruaanse ceviche als het beste gerecht van het seizoen.

Daarna liep ze nog stage bij El Rancho Grande in Miami Beach en blijft ze zich voortdurend bijscholen, onder andere aan Spermalie in Brugge, PIVA in Antwerpen, en bij topchefs in Lima, Peru. In oktober 2019 werd ze bekroond met de titel “Orgullo Peruano” (Peruaanse trots), als erkenning voor haar bijdrage aan de verspreiding van de Peruaanse gastronomie in het buitenland. Sinds 2021 is ze officieel erkend als ambassadeur van Marca Perú, het internationale kwaliteitslabel van de Peruaanse overheid.

 

Haar grootste trots? De liefde en waardering van haar klanten. Ze kookte al meermaals voor het Peruaanse consulaat en de ambassade in Brussel, PromPerú, het Antwerp Symphony Orchestra en talloze privéfeesten en diners. Ze nam deel aan evenementen zoals Antwerpen Proeft, het Vakantiesalon van Brussel en Antwerpen, de Antwerpse kerstmarkt en verzorgde tijdens de coronaperiode takeaway en leveringen vanuit Kalmthout.

 

Sinds zomer 2021 organiseert ze elk jaar een Peruaans pop-uprestaurant in haar tuin, dat sindsdien een vaste waarde is geworden. En sinds 2022 vertegenwoordigt ze de Peruaanse keuken op Tomorrowland, één van ’s werelds grootste festivals — een eer die ze met trots draagt.